Oljefyrkampanje for Klimaetaten

Byrå: Redink // Kunde: Klimaetaten i Oslo kommune

I 2020 innføres det et nasjonalt forbud mot å bruke fossil fyringsolje og parafin. De 8000 fyringsanleggene i Oslo står for 11 % av byens klimagassutslipp. Oljefyring bidrar til lokal luftforurensning, og i tillegg kan gamle oljetanker forurense grunn og grunnvann. Én oljefyrt leilighet forurenser mer enn 1,3 biler i året.

Klimaetaten i Oslo kommune og Enova gir støtte til fjerning av oljefyr ved overgang til et mer miljøvennlig alternativ. I forbindelse med dette ønsket Klimaetaten en kampanje som skulle skape oppmerksomhet rundt forbudet. I tillegg ønsket de forbrukerorientert, redaksjonelt innhold til nettsiden klimaoslo.no  Vi kjørte også bannerannonser og printannonser i et magasin med borettslag og sameier som målgruppe. 

Kampanjeidé: Noen gamle ting bør du gi slipp på, andre ting du gi slipp på. 

OsloKommune_hockeysveis.png
Printannonse.

Printannonse.

Redaksjonelt innhold  klimaoslo.no/oljefyr

Redaksjonelt innhold klimaoslo.no/oljefyr

Kunde: Klimaetaten i Oslo kommune
Kreativt team: Ingvild Moe og Martine Gulbrandsen
Redaktør: Lise Vangerud
Animasjon: Rune Seljetun

Prosjektleder: Christian Jansen
Illustrasjon: Frode Skaren, Uglylogo

Konfirmasjonskampanje for Den norske kirke

Byrå: Redink // Kunde: Den norske kirke

Oppgave: tenk nytt rundt hvordan man når potensielle konfirmanter. Skap nysgjerrighet og engasjement rundt kirkelig konfirmasjon og gjør ungdommen i stand til å ta egne valg.

Utfordring: tidligere erfaring og innsikt fra fokusgrupper viser at 13-14-åringene ikke er interessert i å gi likes til noe som har kirken som avsender.

Løsning: korte, konsiste og visuelle uttak som pirrer nysgjerrigheten til målgruppen. Med konseptet “det finnes mange gode grunner til å bli konfirmant” ville vi rett og slett peke på gode grunner til å velge kirkelig konfirmasjon, samtidig som vi ville oppfordre målgruppen til å ta et valg basert på egne refleksjoner.

Kampanjen ble kjørt på Instagram og YouTube med ærlige, relevante, humoristiske og selvironiske uttak i mars og april 2018.

Totalt fikk videoene i kampajen nesten 2,5 millioner visninger fordelt på Instagram ads og Bumber ads på YouTube. Vi opplevde godt engasjement fra målgruppen, og flere enn forventet klikket seg videre til kirkens nettside for å lese mer om konfirmasjon.

Uttakene på YouTube ble plassert foran relevante videoer. Snakket vi om håp, ble det for eksempel vist foran videoer om fotball. I tillegg kjørte vi blant annet disse budskapene på Instagram:

Det finnes mange grunner til blir konfirmant
… at absolutt alle er velkomne er én av dem ❤️

feiringen for eksempel 🎉
… bestemor blir glad, bare innrøm det 😘
… her trenger du ikke å prestere, vi lover.
… du trenger ikke ha mange følgere, Jesus hadde bare 12
😅
… at vi ikke måler verdi i antall likes er én av dem 😊

Kunde: Den Norske Kirke
Kreativt team:
Cecilia Johansen og Martine Gulbrandsen
Innholdsprodusksjon og spending:
Martine Gulbrandsen
Performance spesialist:
Cecilie Condradi-Larsen
Designer
Alice Søvik Røskar
Prosjektleder: Yvonne Sollihagen
Rådgiver:
Linn Bakke

Julekampanje for Melange

Byrå: Redink // Kunde: Mills

«Det blir ikke jul uten...» 

Julen 2017 var første året Melange kuttet all tradisjonell julereklame og satset på innholdsmarkedsføring i sosiale medier. Redink fikk brifen og sammen med Cecilia Johansen Eriksen utviklet jeg konseptet som fikk navnet «Det blir ikke jul uten...». 

Kampanjen viste at man kan feire jul som man selv vil.. For du ikke bake syv slag og pusse alt sølvtøyet til jul, om det ikke er viktig for deg. Det er mye det blir jul uten, men det blir ikke jul uten julebaksten.

I løpet av kampanjeperioden møtte vi tre ulike «familier» som gav oss innblikk i hvordan de feirer jul. Peter fra bloggen Pappahjerte, et kollektiv og en fillipinsk familie. Vi fikk også se Ina fra bloggen Mat på bordet bake biscotti live på Facebook. Kampanjen levde også på Instagram hvor man ble oppmuntret til å dele julebaksten man ikke klarer seg uten #ikkejuluten

Team:
Konsept: Cecilia Johansen Eriksen og Martine Gulbrandsen
Designer: Anne-Marie Korseberg Stokke
Rådgiver: Kathrin Myrvang
Prosjektledere: Kim Gerhardsen og Hedda Emilie Kaland
Redaktør: Marthe Dypvik Jensen
Innholdsprodusent: Torunn Maria Holm
Film: Atle Sandhals Syversen, Fredrik Christensen, Alex Olsson, Simen Øvereng, Joachim Foss Rønning.

Dinamo kommunikasjon

Byrå: Dinamo // Kunde: Dinamo

Da jeg var intern i Dinamo jobbet jeg også med internkommunikasjon for byrået. Her er to eksempler på arbeider jeg har gjorde sammen med teampartneren min, Katrine Kjenne (AD). 

Standkonsept

I anledning Westerdals karrieredag 10. mars 2016 lagde Katrine og jeg et konsept for å trekke studentene til Dinamo sin stand. Ideen var at studentene skulle pitche seg selv på et visittkort i håp om å vinne et lønnet engasjement i byrået. Klikk på bildet for å lese KF-saken. 

 

Printannonse 

I april 2016 lagde vi følgende annonse for Dinamo til Westerdalsrevyens revyprogram. 

Uttak av ideen som ikke stod på trykk: 

Team: Katrine Kjenne og Martine Gulbrandsen.