Portrettintervju: Ingeborg Moræus Hanssen

Byrå: Redink // Kunde: Oslo europeisk miljøhovedstad 2019

EU kåret Oslo til europeisk miljøhovedstad i 2019. Oslo vant konkurransen mot 13 andre europeisk byer fordi vi kan vise til noen av de beste resultatene og løsningene for en mer klima- og miljøvennlig by. Nå er det opp til oss å bruke muligheten vi har fått. Oslo kommunes mål er at året som miljøhovedstad skal føre til konkrete miljø- og klimaresultater. Miljøhovedstadsåret markeres blant annet med over 350 arrangementer gjennom året. Både folk og næringsliv er på ballen - miljøhovedstadsåret kommer til å gi grønne, varige resultater.

I løpet av året viser Oslo kommune frem mennesker som gjør byen litt grønnere. Noen utvalgte osloborgere går i front som miljøambassadører, og deler sine historier og tips for grønne løsninger gjennom året. I den forbindelse slo jeg av en prat med tidligere kinosjef i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen.

Sykkelpensjonisten

Foto: Hampus Lundgen/ Redink

Foto: Hampus Lundgen/ Redink

Ingeborg Moræus Hanssen er nesten like glad i elsykkelen sin som hun er i barnebarna sine. Med knallrød hjelm sprer hun mye glede når hun sykler rundt i miljøhovedstaden.

Blant vakkert utsmykkede fasader, kastanjetrær og biltrafikk på Bygdøy Allé kan man tidvis skimte en fargerik dame på en elsykkel med tre hjul. Et syn man ikke kan unngå å bli i godt humør av.

Forfatter og tidligere kinosjef, Ingeborg Moræus Hanssen, er selvutnevnt president i Foreningen for Elsykkelens Fremme. Foreningen er en liten «frekkis» fra hennes side. Hun var en av de første som tok i bruk elsykkel i Oslo og har fått mye oppmerksomhet for det.

Når du bor i en stor by så er ikke det å sykle en sportsgren. Det er en urban måte å bevege seg på.
— Ingeborg Moræus Hanssen

De siste årene har elsykkelen blitt et populært fremkomstmiddel for osloborgere, men Moræus Hanssen er likevel ikke helt fornøyd med utviklingen. 

– Når du bor i en stor by så er ikke det å sykle en sportsgren. Det er en urban måte å bevege seg på. Jeg blir provosert av at folk tror de sykler på en velodrom når de i er inne i byen, forteller Moræus Hanssen opprørt. 

Selv sykler hun på fortauet fordi det føles trygt, men tar alltid hensyn til andre. 

– Jeg sykler aldri fortere enn det fotgjengerne går. Jeg venter til de oppdager meg, klimprer aldri på bjellen og dessuten kler jeg meg i rødt og glade farger for da blir folk så glade. De smiler til meg, jeg smiler tilbake, poengterer hun. 

moerus_hanssen_003.jpg

Sprek 80-åring

Moræus Hanssen har alltid ytret sterke meninger, og alderen har ikke lagt noen demper på engasjementet. Hennes største kampsak for tiden, er aldersdiskriminering. Hun er klar i sin sak; man er nødt til å ta hensyn til at mange kropper er eldre enn 38 år. 

Selv er Moræus Hanssen 80 år gammel og sykler hver dag, med unntak av vintermånedene. Da er det glatt og skummelt. 

– Jeg sykler overalt, i byen, i skogen, Bygdø rundt, til Operaen, til og med i begravelser. Da tar jeg av meg den røde hjelmen riktignok, men jeg sykler så mye jeg kan, konstaterer hun.

I tillegg til sin kjære elsykkel eier hun en dieselbil, som hun også er svært glad i.

– Jeg elsker bilen min, men det å kjøre rundt på Frogner for å kjøpe noen doruller og en rødvin med en svær bil er jo litt overdrevet. Så derfor sykkel. Også av samme grunn som jeg svømmer og trener ønsker jeg å holde meg i form, sier Ingeborg Moræus Hanssen.

Fra to til tre hjul

Moræus Hanssen har alltid trivdes på to hjul og har syklet siden hun var liten jente. For rundt åtte år siden gikk hun over til elektrisk sykkel og syntes det var kjempegøy fra dag én. 

– Det er som å ha medvind i livet. Du blir altså så lykkelig over den følelsen av at denne motoren hjelper deg opp livets motbakker. Det er vidunderlig, sier hun begeistret.

moerus_hanssen_002.jpg

De senere årene har hun følt at alderen har begynt å «komme på henne», som hun selv sier. Hun har blitt mer bekymret for balansen, men det har ikke stoppet henne fra å fortsette å sykle. 

– Jeg fant ut at jeg skulle skaffe meg en ny elsykkel, en med to hjul bak og ett foran, sier hun og peker ut av vinduet. Der står den parkert. En stilig, blå trehjulssykkel med lavt innsteg og kurv bak.

Elektrisk miljøambassadør

Å gå fra to til tre hjul viste seg å være lettere sagt enn gjort. Hun var nødt til å lære å sykle på nytt. Alle de instinktive reaksjonene hun hadde innarbeidet på to hjul måtte viskes ut. 

– Jeg stod opp om morgenen uten at noen så meg, tok treningsdrakten utenpå pyjamasen og syklet rundt i strøket her for å venne meg til den. Først satte jeg ikke på strømmen fordi jeg ikke turte. Dette var det rareste jeg hadde vært med på, jeg fikk det ikke til, minnes hun. 

Men, plutselig løsnet det, akkurat som det løsnet da hun lærte å sykle og svømme som barn. 

Så nå sykler 80-åringen så mye hun kan – til glede for både seg selv og miljøet. Hun forsøker å ikke kjøre mer enn nødvendig og knyter de blå og grønne posene to ganger. At Oslo har blitt kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019 er ikke noe hun er veldig opptatt av, men hun er sikker på at det økte miljøfokuset kommer til å skape masse god energi.

Moræus Hanssen håper sterkt at tiltakene som blir gjort i byen også tar hensyn til og inkluderer eldre mennesker.

– Det er helt klart at kloden er i ulage. Det er underlig klima, det er underlig vær og det blåser annerledes enn det blåste før. Noe er galt og det bekymrer meg virkelig. Jeg kan bidra med mitt, i all enkelhet. Folk bør i det hele tatt være mer bevisste på levesettet, forurensning, helse, fellesskap og selvsagt – elsykkel! sier hun med et lurt smil.

Ingeborgs elsykkel-tips

  • Du bør ha godt med sykkelerfaring før du starter med elsykkel. Har du ikke syklet siden konfirmasjonen, blir det verken trygt eller moro med elektrisk sykkel. 

  • Du bør ikke kjøpe billig elsykkel, nettopp fordi den bør være kraftfull, solid og stabil. 

  • Sykkelen bør enten ha parkeringsplass under tak eller bli dekket til med en presenning. Dette er viktig for at det ikke skal regne på kontaktpunktene til batteriet. 

  • En elsykkel veier mer enn en vanlig sykkel. Skaff deg en serviceavtale hos noen som kan hente den dersom noe går galt. 

  • Noen kjøper et ekstra batteri til lengre turer, men det er grusomt dyrt. Sørg for å lade ofte om du bruker den mye. 

  • Om du får mer eller mindre mosjon med en elsykkel er et spørsmål som ofte stilles, men du kommer til å sykle mye mer, fordi det er så gøy.