Pressemelding for Maren Selvaag

Byrå: Kulturmeglerne // 25. oktober 2016

Norsk jazzpianist med debutinnspilling i Avatar Studios

Maren Selvaag er en sjelden diamant. Hun er en av få nordmenn som har spilt inn et album i legendariske Avatar Studios i New York, og hun er den eneste norske kvinnen med en mastergrad i jazzpiano. 3. juni slipper hun sitt første album. 

”Close to Shore” er tittelen på Maren Selvaags debutalbum. Albumet består av ti av Selvaags egne komposisjoner og oppleves som en lett, melodiøs og positiv følgesvenn. Med seg på laget har hun musikerne Eivind Opsvik (bass) og Eric McPherson (trommer).

New York som inspirasjon
Selvaag har bodd i New York de to siste årene, hvilket har inspirert henne til å komponere sitt første album. Prosessen startet i 2011 da hun først dro til byen for å besøke lillesøsteren sin. Vertsfamilien til søsteren var svært jazzinteresserte og hadde et bredt kontaktnett som satte fart på Selvaags karriere.

For Selvaag har musikk alltid vært en fast følgesvenn - dette ønsker hun også å formidle med ”Close to Shore”, hennes første album i eget navn.

Kanye, kan du
Som én av få nordmenn har hun spilt inn albumet sitt i berømte AvatarStudios i New York. Samme studioet som blant annet Björk, Bob Dylan, Madonna og Kanye West har spilt inn sine album.

Master i jazzpiano
Med bakgrunn fra jazzlinjen i Trondheim og en master i jazzpiano fra Norges Musikkhøgskole har Maren Selvaag kommet langt, men hun sier selv at hun bare er ”underveis”, selv om hun har spilt konserter i blant annet Italia, Frankrike, Danmark, USA, Sør Afrika og India, i tillegg til scener og festivaler over hele Norge.


Mange prosjekter i luften
Ved siden av jazzen jobber Maren Selvaag som kunstnerisk produsent for prestisje-eventet Business for Peace Awards i Oslo Rådhus. I tillegg til inspirere og rekruttere kvinner til å bli profesjonelle instrumentalister gjennom jobben som co-leader i INFI. I den forbindelse har hun blant annet arrangert musikalske workshops for kvinner i Sør Afrika.

Maren Selvaag er utforskende av natur, hvilket gjenspeiles i ”Close to Shore”. En debutplate som forener og utforsker Selvaags egenart og tilhørighet til jazzsjangeren samtidig som komposisjonene bærer sterkt preg av New York. 

14. november kl. 20.00 holder hun releasekonsert i Kulturkirken Jacob.