Pressemelding for Ingrid Olava

Byrå: Kulturmeglerne // 6. desember 2016

Symfonisk EP fra Ingrid Olava

2016 har vært et spennende og ikke minst hektisk år for Ingrid Olava. Bare siden lanseringen av EP-en ”Hekt” i oktober har det skjedd mye, og nå slipper hun sin mest symfoniske EP hittil: ”Symfoniske favoritter”.

Siden sist har hun spilt en sentral rolle i Kim Hiorthøys film ”The Rules of Everything” som har premiere i slutten av januar, og i forrige uke lanserte hun musikkvideoen til låten ”Younger now”. Neste år fyller hun ti år som artist og feirer det hele med å legge ut på turné som blant annet inneholder en stor konsert i operaen. I tillegg kommer det mer musikk på nyåret, men før dette slipper hun EP-en ”Symfoniske favoritter”.


Ingrid Olava omfavner det norske språket i alle tre låtene på  ”Symfoniske favoritter”. EP-en består av hennes egen, nyskrevne ”Faenskapsvalsen” i tillegg til tolkninger av Alf Prøysens ”Lomnæsvisa” og Joachim Nielsens klassiker ”Her Kommer Vinteren”. Sistnevnte oppnådde Olava uventet suksess med etter en opptreden på P3 i 2008, og live-versjonen har nesten 1,4 millioner visninger på YouTube.

­– Både ”Lomnæsvisa” og ”Her Kommer Vinteren” er låter jeg har spilt live over lengre tid uten at det har foreligget noen ordentlig innspilling. Etter et samarbeid med KORK og CELLOLYD, slo det meg at en symfonisk EP kunne være en fin idé. Prøysen og Jokke er to av mine favoritter. I tillegg har jeg skrevet en ny låt som heter ”Faenskapsvalsen”. Det er utrolig stas endelig offisielt å utgi både Prøysen og Jokke, uttaler Ingrid Olava.

”Symfoniske favoritter” skiller seg fra Olavas tidligere utgivelser. Den utstråler fortsatt den karakteristiske varmen og tilstedeværelsen som bare Ingrid Olava har, men den nye EP-en er annerledes. Hun har med seg seks cellister som fargelegger lydbildet og siden Olava nå synger alt på norsk oppleves musikken som enda nærmere enn før.

”Symfoniske favoritter” er tilgjengelig på Spotify og Tidal 9. Desember.

Lyttekopi kan høres her: https://soundcloud.com/user-181838036