Pressemelding for Tons of Rock (Sabaton)

Byrå: Kulturmeglerne // 1. november 2016

En konsert for historiebøkene

I 2017 skal det Svenske powermetal-bandet Sabaton virkelig gjenerobre Norges største utendørs rocke-og metalfestival, Tons of Rock. Og det er ikke tvil om at dette kommer til å bli en konsert for historiebøkene!

Unik konsertopplevelse
Sabaton headliner festivaler og turneer over hele verden, men konserten på Tons of Rock blir den eneste i hele verden hvor Sabaton skal spille albumet Carolius Rex i sin helhet. Og at denne unike konserten skal finne sted på Tons of Rock er ikke tilfeldig.

Bildet er hentet fra metalhammer.no

Bildet er hentet fra metalhammer.no

Ikke bare tro flytter fjell
Svensker har markert seg i Halden tidligere, og da Sabaton headlinet festivalen i 2014 føltes det som om fjellet flyttet på seg. Nå kommer bandet tilbake for å gjenerobre festningen, og kanskje også for å slå et slag for Sverige?

Svenskekongen jubler
Fredriksten festning er et sted hvor historier skapes: det var her svenskekongen, Karl ble skutt av en snikskytter en desemberdag i 1718, og det er her Sabaton skal spille under Tons of Rock, nesten 300 år senere.

– I 2012 lagde vi et album dedikert til svensk historie. Vi oppkalte det etter en av de mest ikoniske kongene som har sittet på tronen I landet vårt, Karl XII, mer kjent som CAROLUS REX (…). I 2017 returnerer Carolus Rex til den legendariske festningen for en unik kveld når vi i Sabaton fremfører albumet dedikert til ”the rise and fall” for det svenske riket! Se Carolus reise seg! (Pär Sundström / Sabaton.)

Skåling og gjallende metal
I 2014 ble Sabaton beskrevet som den perfekte bookingen til Tons of Rock av P3, noe publikum så seg svært enige i. I 2017 kommer konserten til å skrives inn i historiebøkene. For vi tror ikke Sabaton kommer til å være noe mindre perfekt denne gangen.

(Pressemeldingen har bla. blitt publisert i Halden Arbeiderblad, Halden 24, samt på musikknyheter.no og gaffa.no)