SoMe-arbeid for foodora

Byrå: We Are Live // Kunde: Foodora

Høsten 2019 ble foodora lansert i fem nye byer i Norge. Tromsø, Sandnes, Drammen, Lillestrøm og Fredrikstad. Jeg stod for dekningen på Instagram stories, i tillegg til at jeg bidro med posttekster til kjøpte annonser på Facebook og Instagram.

Her er et lite innblikk noen av bildene som ble postet på Instagram Stories i forbindelse med lanseringen i Tromsø og Sandnes. Det ble i tillegg publisert videoer og boomerangs.

Tromsø

Sandnes

Pressemelding for Colosseum Tannlege

Byrå: We Are Live // Kunde: Colosseum Tannlege

Pressemelding skrevet for Colosseum Tannlege, endte opp som en VG+ -artikkel.

Om du drikker mye kaffe eller snuser, har du høyere risiko for å få misfargede tenner. Ekspertene gir deg tips til hvordan du kan unngå misfarging, og forteller deg hvordan kaffe og snus påvirker munnhelsen.

Det kan koste for den hvite perleraden om du har et høyt inntak av kaffe eller snus. Fagleder ved Colosseum Tannlege Kjetil Kaland, forteller at det er fargestoffene og syrene, spesielt i kaffen, som gjør at tennene kan bli misfarget.

(Se rådene lenger ned i artikkelen)

Fargestoffer og syre

– Jeg får stadig inn pasienter som sliter med misfargede tenner. Oftest er dette på grunn av kaffe eller rødvin, men også på grunn av te, sier Kaland.

Klikk her for å lese hele saken.

Byrå: We Are Live

SoMe-arbeid for Oslo europeisk miljøhovedstad

Byrå: Redink

I 2019 bærer Oslo kronen europeisk miljøhovedstad. Tittelen viser at vi er en av Europas mest ambisiøse og handlekraftige byer innen miljø og klima!

Oslo vant konkurransen mot 13 andre europeisk byer fordi vi kan vise til noen av de beste resultatene og løsningene for en mer klima- og miljøvennlig by. Osloborgere, næringsliv og ulike politiske flertall – alle har æren for at Oslo ble kåret til europeisk miljøhovedstad 2019, og året skal brukes til feiring, økt kunnskap, inspirasjon og innovasjon.

Fra september 2018 til februar 2019 hjalp jeg Miljøhovedstaden med innholdsproduksjon, publisering, sponsing og community management på Facebook og Instagram.

Var du på eller vurderte du å dra på åpningshelgen for Miljøhovedstadsåret på SALT i januar? Da kan det hende du så noen av mine annonser eller poster i forkant av arrangementet.

Her er et utvalg poster jeg har laget:

I tillegg til daglig drift av kundens sosiale medier har jeg skrevet to portrettintervjuer til nettsiden deres. 


Pressemelding for Ingrid Olava

Byrå: Kulturmeglerne // 6. desember 2016

Symfonisk EP fra Ingrid Olava

2016 har vært et spennende og ikke minst hektisk år for Ingrid Olava. Bare siden lanseringen av EP-en ”Hekt” i oktober har det skjedd mye, og nå slipper hun sin mest symfoniske EP hittil: ”Symfoniske favoritter”.

Siden sist har hun spilt en sentral rolle i Kim Hiorthøys film ”The Rules of Everything” som har premiere i slutten av januar, og i forrige uke lanserte hun musikkvideoen til låten ”Younger now”. Neste år fyller hun ti år som artist og feirer det hele med å legge ut på turné som blant annet inneholder en stor konsert i operaen. I tillegg kommer det mer musikk på nyåret, men før dette slipper hun EP-en ”Symfoniske favoritter”.


Ingrid Olava omfavner det norske språket i alle tre låtene på  ”Symfoniske favoritter”. EP-en består av hennes egen, nyskrevne ”Faenskapsvalsen” i tillegg til tolkninger av Alf Prøysens ”Lomnæsvisa” og Joachim Nielsens klassiker ”Her Kommer Vinteren”. Sistnevnte oppnådde Olava uventet suksess med etter en opptreden på P3 i 2008, og live-versjonen har nesten 1,4 millioner visninger på YouTube.

­– Både ”Lomnæsvisa” og ”Her Kommer Vinteren” er låter jeg har spilt live over lengre tid uten at det har foreligget noen ordentlig innspilling. Etter et samarbeid med KORK og CELLOLYD, slo det meg at en symfonisk EP kunne være en fin idé. Prøysen og Jokke er to av mine favoritter. I tillegg har jeg skrevet en ny låt som heter ”Faenskapsvalsen”. Det er utrolig stas endelig offisielt å utgi både Prøysen og Jokke, uttaler Ingrid Olava.

”Symfoniske favoritter” skiller seg fra Olavas tidligere utgivelser. Den utstråler fortsatt den karakteristiske varmen og tilstedeværelsen som bare Ingrid Olava har, men den nye EP-en er annerledes. Hun har med seg seks cellister som fargelegger lydbildet og siden Olava nå synger alt på norsk oppleves musikken som enda nærmere enn før.

”Symfoniske favoritter” er tilgjengelig på Spotify og Tidal 9. Desember.

Lyttekopi kan høres her: https://soundcloud.com/user-181838036

Nettsidedesign for PUST six voices

Byrå: Kulturmeglerne // 2017

Omprofilering av PUST

Da jeg ble ansatt hos Kulturmeglerne var det som innholdsprodusent for sosiale medier. Etter tre måneder fikk jeg tittelen kommunikasjonsrådgiver og med det fulgte også kundeansvar. PUST six voices var en av kundene jeg fikk overordnet ansvar for.

Vokalsekstetten ønsket omprofilering, og sammen med kommunikasjonsrådgiver Lars Tefre Baade utviklet jeg deres nye profil. Jeg designet ny logo og lagde ny nettside. I tillegg ryddet jeg opp i tilstedeværelsen deres på sosiale medier slik at det nye utrykket ble gjennomgående i alle egne kanaler.

pust.org

Team: Lars Tefre Baade & Martine Gulbrandsen.

SoMe-design for Åse Kleveland

Byrå: Kulturmeglerne

FORSIDEBILDE TIL FACEBOOKEVENT

Selv om jeg er utdannet tekstforfatter og hjertet mitt banker for skrevne ord er jeg også interessert i design. En av de morsomste oppgavene jeg fikk i Kulturmeglerne var å designe forsidebilde til Åse Klevelands turné i 2017. Hun brukte bildet på samtlige arrangementer. 

Åse+Kleveland+forsidebilde.png

Idé: Lars Tefre Baade og Martine Gulbrandsen
Design: Martine Gulbrandsen

Pressemelding for Tons of Rock (Sabaton)

Byrå: Kulturmeglerne // 1. november 2016

En konsert for historiebøkene

I 2017 skal det Svenske powermetal-bandet Sabaton virkelig gjenerobre Norges største utendørs rocke-og metalfestival, Tons of Rock. Og det er ikke tvil om at dette kommer til å bli en konsert for historiebøkene!

Unik konsertopplevelse
Sabaton headliner festivaler og turneer over hele verden, men konserten på Tons of Rock blir den eneste i hele verden hvor Sabaton skal spille albumet Carolius Rex i sin helhet. Og at denne unike konserten skal finne sted på Tons of Rock er ikke tilfeldig.

Bildet er hentet fra metalhammer.no

Bildet er hentet fra metalhammer.no

Ikke bare tro flytter fjell
Svensker har markert seg i Halden tidligere, og da Sabaton headlinet festivalen i 2014 føltes det som om fjellet flyttet på seg. Nå kommer bandet tilbake for å gjenerobre festningen, og kanskje også for å slå et slag for Sverige?

Svenskekongen jubler
Fredriksten festning er et sted hvor historier skapes: det var her svenskekongen, Karl ble skutt av en snikskytter en desemberdag i 1718, og det er her Sabaton skal spille under Tons of Rock, nesten 300 år senere.

– I 2012 lagde vi et album dedikert til svensk historie. Vi oppkalte det etter en av de mest ikoniske kongene som har sittet på tronen I landet vårt, Karl XII, mer kjent som CAROLUS REX (…). I 2017 returnerer Carolus Rex til den legendariske festningen for en unik kveld når vi i Sabaton fremfører albumet dedikert til ”the rise and fall” for det svenske riket! Se Carolus reise seg! (Pär Sundström / Sabaton.)

Skåling og gjallende metal
I 2014 ble Sabaton beskrevet som den perfekte bookingen til Tons of Rock av P3, noe publikum så seg svært enige i. I 2017 kommer konserten til å skrives inn i historiebøkene. For vi tror ikke Sabaton kommer til å være noe mindre perfekt denne gangen.

(Pressemeldingen har bla. blitt publisert i Halden Arbeiderblad, Halden 24, samt på musikknyheter.no og gaffa.no)

Pressemelding for Maren Selvaag

Byrå: Kulturmeglerne // 25. oktober 2016

Norsk jazzpianist med debutinnspilling i Avatar Studios

Maren Selvaag er en sjelden diamant. Hun er en av få nordmenn som har spilt inn et album i legendariske Avatar Studios i New York, og hun er den eneste norske kvinnen med en mastergrad i jazzpiano. 3. juni slipper hun sitt første album. 

”Close to Shore” er tittelen på Maren Selvaags debutalbum. Albumet består av ti av Selvaags egne komposisjoner og oppleves som en lett, melodiøs og positiv følgesvenn. Med seg på laget har hun musikerne Eivind Opsvik (bass) og Eric McPherson (trommer).

New York som inspirasjon
Selvaag har bodd i New York de to siste årene, hvilket har inspirert henne til å komponere sitt første album. Prosessen startet i 2011 da hun først dro til byen for å besøke lillesøsteren sin. Vertsfamilien til søsteren var svært jazzinteresserte og hadde et bredt kontaktnett som satte fart på Selvaags karriere.

For Selvaag har musikk alltid vært en fast følgesvenn - dette ønsker hun også å formidle med ”Close to Shore”, hennes første album i eget navn.

Kanye, kan du
Som én av få nordmenn har hun spilt inn albumet sitt i berømte AvatarStudios i New York. Samme studioet som blant annet Björk, Bob Dylan, Madonna og Kanye West har spilt inn sine album.

Master i jazzpiano
Med bakgrunn fra jazzlinjen i Trondheim og en master i jazzpiano fra Norges Musikkhøgskole har Maren Selvaag kommet langt, men hun sier selv at hun bare er ”underveis”, selv om hun har spilt konserter i blant annet Italia, Frankrike, Danmark, USA, Sør Afrika og India, i tillegg til scener og festivaler over hele Norge.


Mange prosjekter i luften
Ved siden av jazzen jobber Maren Selvaag som kunstnerisk produsent for prestisje-eventet Business for Peace Awards i Oslo Rådhus. I tillegg til inspirere og rekruttere kvinner til å bli profesjonelle instrumentalister gjennom jobben som co-leader i INFI. I den forbindelse har hun blant annet arrangert musikalske workshops for kvinner i Sør Afrika.

Maren Selvaag er utforskende av natur, hvilket gjenspeiles i ”Close to Shore”. En debutplate som forener og utforsker Selvaags egenart og tilhørighet til jazzsjangeren samtidig som komposisjonene bærer sterkt preg av New York. 

14. november kl. 20.00 holder hun releasekonsert i Kulturkirken Jacob. 

 

SoMe-arbeid for Børning 2

Byrå: Kulturmeglerne // Kunde: SF Studios

Promotering i sosiale medier

12. oktober rullet filmen Børning 2 ut på norske kinoer. I Kulturmeglerne jobbet med sosiale medier knyttet til filmen både før og etter lansering. Jeg var Snapchat-ansvarlig og fungerte i tillegg som som community manager på Facebook og Instagram sammen med Sigrun Agøy Engum. En utrolig morsom kunde å jobbe med, og ikke minst en interessant og engasjert målgruppe! 

Snapchat-kontoen var helt fersk da jeg begynte å jobbe med kunden, og jeg fikk frie tøyler til å drive den. I løpet av kort tid og noe drahjelp fra Facebook-siden fikk vi 4000-5000 visninger pr. snapstory, helt uten sponsing. Vi nådde 10-16-åringer med relevant og bil-relatert innhold som de elsket, og engasjementet var høyt på Snapchat. Vi oppdaterte live fra pressedag og rød løper, i tillegg til å tease fra filmen underveis. Målgruppen delte bilder av drømmebilene sine, skrev hvilken wunderbaum-duft som var deres favoritt og delte stolt bilder fra kinosalen når filmen kom på kino. 

Børning 2, pressedag.png
12. oktober 2016. Børning 2, pressedag på Colosseum kino i Oslo.

💥🚗🚕🚙💥