Signaler 2017

3. mai 2017 lanserte Cappelen Damm sin årlige debutantantologi, "Signaler" på KHiO. Antologien har siden 1986 fanget opp litterære impulser, og mange anerkjente forfattere har startet sin litterære karriere her. Årets antologi har Eivind Hofstad Evjemo som redaktør og inneholder tekster fra 12 debutanter, samt en tekst skrevet av forfatteren Thure Erik Lund. Og jeg må klype meg i armen av at jeg er en av debutantene.

Tekstene mine består av femten noveller som har fått tittelen "Samlede hodeverker". Novellene er for øvrig et utdrag av bacheloroppgaven min på Westerdals, og er et forsøk på å utvikle et nytt musikkanmelderspråk for dagspressen. 

Redaktør: Eivind Hofstad Evjemo.   Foto: Cecilia Johansen. 

Redaktør: Eivind Hofstad Evjemo.   Foto: Cecilia Johansen. 

Signaler 2017 er for øvrig i salg hos alle landets ledende bokhandlere, samt gjennom forlagets nettside. 

Morgendagens musikkanmeldelser

Bacheloroppgaven min på Westerdals var et forsøk på å utvikle et verdig musikkanmelderspråk for dagspressen. Tekstene utfordrer dagens rullebåndanmeldelser ved å gjenspeile de tanker, følelser og/eller bilder jeg fikk mens jeg har hørt på de tjue albumene. Ønsker du å lese den akademiske delen av bacheloroppgaven min, er det bare å sende meg en mail. Her er den praktiske delen.

15 av de 20 tekstene ble publisert i Cappelen Damms debutantantologi "Signaler 2017" som ble lansert 3. mai 2017. 

ETTER blikkfanget

ETTER er et temabesert tidsskrift som publiserer kunstorientert tekst, foto og illustrasjon av etablerte og uetablerte aktører fra Norden. Ideen om tidsskriftet startet som en eksamensoppgave på Westerdals, hvor briefen var "skriv en tekst og få den publisert". Sammen med tre klassekamerater startet vi ETTER, og porselensbarnet ble vårt førstefødte tidsskrift med både egne og andres tekster på trykk. ETTER blikkfanget er den tredje utgaven, og etter dette sluttet vi å ha egne tekster på trykk. 

ETTER blikkfanget (no. 3) publisert 28. april 2015. 

Bonnie

Bonnie er et livsstilsmagasin som ikke vektlegger trendene i populærkulturen, men heller tar tak i aktuelle temaer i kvinners hverdag. I stedet for å skrive om skjønnhet og mote, fjerner de klærne og sminken for å finne ut hva som skjuler seg under. Nettmagasinet er laget av AD-studenter på Westedals (2015). 

Teksten ble publisert 26. februar 2015. 
Illustrasjonen er laget av Tanja Silvestrini.

ETTER Porselensbarnet

ETTER er et temabesert tidsskrift som publiserer kunstorientert tekst, foto og illustrasjon av etablerte og uetablerte aktører fra Norden. Ideen om tidsskriftet startet som en eksamensoppgave på Westerdals, hvor briefen var "skriv en tekst og få den publisert". Sammen med tre klassekamerater startet vi ETTER, og porselensbarnet ble vårt førstefødte tidsskrift med både egne og andres tekster på trykk. 

ETTER porselensbarnet (no. 1) lansert 5. juni 2014.

Tekstuell omgang

Litterær Salong er et årlig arrangement arrangert av andreårsstudentene ved tekst og skribent på Westerdals. I 2014 kalte vi arrangementet Tekstuell Omgang og 7. mai var det duket for en omgang med opplesninger på Ingensteds i Oslo. I den anledning ble det utgitt en antologi , samt opprettet en nettside med tekster fra alle studentene. Her er mine tekster: 

Teksten min i antologien. 

Bakside og forside på Tekstuell Omgang-antologien. Illustrasjoner av  Nora Brech . 

Bakside og forside på Tekstuell Omgang-antologien. Illustrasjoner av Nora Brech

Anno 2013, klisjé

ANNO er et årlig magasin laget av andreårstudentene ved Art Direction og Tekst og Skribent på Westerdals. Magasinet har et opplag på 1000 utgaver og distribueres via Narvesen. 2013-utgaven bestod av tre ulike redaksjoner med tre ulike konsepter. Jeg bidro med en tekst i Klisjé hvor Veronica Mike Solheim var redaktør, før jeg selv hadde begynt på Westerdals. 

"Er det ikke deilig å ha noe(n) å hate?", ANNO 2013 Klisjé.